9€ για την αγορά ενός album που περιλαμβάνει 2πλό cd με κάλαντα και τραγούδια και εικονογραφημένο...




  • Η προσφορά ισχύει έως και 14/01/2012.

  • Η προσφορά περιλαμβάνει ένα κουπόνι για την αγορά ενός πακέτου “Τραγουδώντας τα κάλαντα ντιν ντιν νταν” που περιέχει 2πλό cd με κάλαντα και τραγούδια και ένθετο εικονογραφημένο 16σέλιδο με τους στίχους

  • Μπορεί να αγοραστεί απεριόριστος αριθμός κουπονιών ανά χρήστη, για χρήση από τον ίδιο, τους συγγενείς ή τους φίλους του.

  • Τρόποι... αποστολής:  Με παραλαβή από το κατάστημα, μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά και να παραλάβετε αυτοπροσώπως την παραγγελία σας ή με δωρεάν αποστολή μέσω Ελτά  στην διεύθυνση που επιθυμείτε

  • Παραλαβή από το κατάστημα αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Σπετσών 31, Χαλάνδρι (ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρασκ. 10.00-17.00)

  • Δωρεάν αποστολή μέσω ΕΛΤΑ στη διεύθυνση που επιθυμείτε στέλνοντας email τον κωδικό κουπονιού και την διεύθυνσή σας στο info@paidika-paramithia.gr

 
         

Κάλαντα των Χριστουγέννων είναι ένα αρχαίο πανελλαδικό έθιμο. Σε αυτή την πλούσια συλλογή 12 χριστουγεννιάτικων τραγουδιών εκτός από τα γνωστά σε όλους μας Χριστουγεννιάτικα κάλαντα υπάρχουν και άλλα τραγούδια που λέμε αυτή την περίοδο.

Πανέμορφες φωνούλες από την όλη την Ελλάδα μας τραγουδάνε τα μελωδικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα με την συνοδεία ορχήστρας και μας χαρίζουν το χαμόγελο τις γιορτινές αυτές ημέρες.



Η προέλευση των καλάντων


Η ονομασία τους προέρχεται από την λατινική λέξη calenda, που σύμφωνα με κάποιες θεωρίες προήλθε από το ελληνικό ρήμα καλώ.

Το έθιμο αυτό προϋπήρχε στην Ελλάδα, πολύ πριν από την γέννηση του Χριστού.

Τα αρχαία χρόνια ομάδες παιδιών, περιφέρονταν στους δρόμους και τραγουδούσαν χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μουσικό όργανο τραγούδια, για τις διάφορες γιορτές για να τους δίνουν οι ενήλικες δώρα.

Συνήθως κρατούσαν ένα κλαδί ελιάς ή δάφνης, στολισμένο με καρπούς και άσπρο μάλλινο ύφασμα.

Στην περίοδο του Βυζάντιου κρατούσαν ραβδιά, φανάρια, ή ομοιώματα στολισμένων βαρκών, και συνόδευαν το τραγούδι με κρούση τριγώνου ή τύμπανου.

Όταν ερχόντουσαν τα παιδιά να πούνε τα κάλαντα οι νοικοκυραίοι τους έδιναν για δώρα, καρύδια, μήλα και σπανιότερα χρήματα σε αντίθεση με σήμερα.

Σήμερα υπάρχουν πολλά κάλαντα με πολλές παραλλαγές και τοπικές παραδώσεις, στις διάφορες περιοχές της χώρας μας.







9€ για την αγορά ενός album που περιλαμβάνει 2πλό cd με κάλαντα και τραγούδια και εικονογραφημένο 16σέλιδο με τους στίχους, “Τραγουδώντας τα κάλαντα ντιν ντιν νταν”. Το ιδανικότερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λιλιπούτειους φίλους σας, Αξίας 14,90€- Έκπτωση 40%



Σχόλια